close
Adeu, esquerra, adeu




És molt decebedor l’espectacle que ens està oferint l’esquerra espanyola. La situació és tan esperpèntica que si a última hora s’arreglés d’alguna manera ja seria promesa de gairebé res, un Govern a bastonades. Tenen la dreta en un racó, dividida en tres blocs i radicalitzada en l’ideologia, i només és capaç d’oferir una combinació d’autoritarisme, valors reaccionaris i liberalisme de campi qui pugui!, adornada amb música patriotera, ridiculització del feminisme, burla de la violència de gènere i recurs al jutjat de guàrdia i a la reforma regressiva del Codi Penal cada vegada que alguna cosa es mou. L’electorat progressista es va mobilitzar per frenar-la. I va donar d’aquesta manera una oportunitat perquè l’esquerra abordés una experiència transformadora en aquest país, amb la possibilitat de convertir-se en referent europeu. Han estat incapaços.Seguir leyendo.



Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/09/11/opinion/1568212906_976665.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Josep Ramoneda

Publish date : 2019-09-12 09:11:47

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País

The author News2