close
El País

El cava, baralles entre famílies i la seva lluita per convertir-se en un gran vi

El cava, baralles entre famílies i la seva lluita per convertir-se en un gran vi
El Nadal del 2004 James Bond va trair el xampany. Va repudiar els grans anys de Bollinger i Dom Pérignon i va brindar amb cava. Va ser durant un espot televisiu de cap d’any. Era l’evidència que el Penedès, un territori vitícola endogàmic i enigmàtic a menys d’una hora de Barcelona, que va estar durant milions d’anys negat pel mar (cosa que li atorga la seva peculiar geologia a l’ombra del massís de Montserrat), inundava per sorpresa el planeta amb un tsunami d’escumós. I presumia amb l’anunci més car. Pagat, com sempre, per Freixenet (el seu rival, Codorníu, preferia anuncis més carregats de valors familiars). Encara que fos oferint com a prescriptor un devaluat agent 007. L’important era que ingerís bombolles espanyoles, humiliés els francesos i la maquinària del cava continués expedint sense parar.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/07/10/economia/1562768872_048882.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Jesús Rodríguez

Publish date : 2019-07-14 07:33:09

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País

The author News2