close
Posar el cos
Es va fer viral, durant els últims dies de la campanya electoral per a les eleccions municipals de Barcelona, un vídeo en què l’Ada Colau alcaldessa feia un cara a cara imaginari amb l’Ada Colau activista. Segurament seria el cara a cara més difícil d’aquells quinze dies, i probablement –almenys fins ara– el més difícil de la seva carrera política. Més enllà de l’efectivitat electoral del recurs, la idea de produir i difondre un vídeo d’aquestes característiques revelava la voluntat d’interrogar-se públicament sobre temes incòmodes: Val la pena fer el salt a les institucions? La política tradicional ha aconseguit canviar les conviccions de l’activista? Les dificultats que ha trobat passant a l’altra banda són realment insuperables? I, sobretot, es reconeix una mateixa després de quatre anys i milers de peripècies inesperades? Es tingui simpatia o no per l’actual alcaldessa, semblen preguntes que molts dirigents –de l’anomenada vella i també de la nova política– s’haurien de fer. El vídeo es tancava amb un lema clàssic de la fraseologia dels comuns: “No s’ha d’oblidar d’on venim i per què som aquí”.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/06/12/opinion/1560352557_546165.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Paola Lo Cascio

Publish date : 2019-06-12 16:46:15

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País

The author News2