close
El País

Cinc botigues per comprar sense generar residus

Cinc botigues per comprar sense generar residus
Yes future
Alejandro Martinez i Olga Rodríguez, amics i ara també socis, van pujar la persiana de Yes future el setembre del 2017 al barri de Sant Antoni, una botiga de productes sense plàstic ni envasos d’un sol ús. No és un supermercat però s’hi acosta. Excepte producte fresc, que encara no n’ofereixen, s’hi poden comprar la majoria de productes de la llista de la compra: alimentació, begudes, productes d’higiene personal i de neteja, utensilis del dia a dia i pa. “Vivíem junts i ens vam adonar que generàvem molts envasos d’un sol ús i molt plàstic”, explica l’Alejandro. Per això es van apuntar a la filosofia residu zero. I com que per fer una compra més sostenible havien de recórrer a diferents botigues, van pensar en muntar una botiga on trobar gairebé de tot, amb producte ecològic, de proximitat, de productors i artesans locals o de cooperatives i comerç just. “No hem inventat res, hem recuperat la compra com es feia abans, el que s’ha perdut amb les grans superfícies”. Ells animen els clients a fer la compra amb els seus envasos, però tenen alternatives al plàstic pels que no els porten. Tenen bosses de paper reciclat, compostables, ampolles i tarrons de vidre o terrines de fècula de blat de moro.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/05/28/estilo/1559036879_224550.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Mar Rocabert Maltas

Publish date : 2019-05-31 13:22:18

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País

The author News2