close
El País

Populisme folklòric i quimeres patriòtiques

Populisme folklòric i quimeres patriòtiques
“Populisme folklòric”. Aquesta és l’etiqueta que l’expresident colombià Juan Manuel Santos ha posat a l’apel·lació del president mexicà López Obrador al rei d’Espanya perquè presentés excuses solemnes per les atrocitats comeses pels conquistadors espanyols al seu país. El populisme està en tot i amb ell la retòrica patriotera. López Obrador, que està desconcertant els mexicans perquè ha donat tantes batzegades que ja no saben on ubicar-lo ideològicament, ha recorregut a les icones del victimisme i, en una Espanya en plena campanya electoral, ha trobat simetria en les respostes, en defensa de l’orgull nacional ferit.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/03/29/opinion/1553860160_639016.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Josep Ramoneda

Publish date : 2019-03-29 12:00:28

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País

The author News2